МОВНА СИТУАЦІЯ В МОНО- ТА ПОЛІЕТНІЧНИХ РОДИНАХ ШКОЛЯРІВ ШИРЯЇВСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Антонюк, О. В.; Кришталь, У. В. (Записки з українського мовознавства, 2016)
Статтю присвячено функціонуванню української мови в моно- та поліетнічних сім’ях школярів Ширяївського району. Особлива увага звертається на належність до етнічного складу родини та її вплив на ступінь прихильності до етнічної або державної мов.