ПОЛІТИЧНИЙ СЛОГАН В АСПЕКТІ ЛІНГВІСТИЧНОЇ ГЕНОЛОГІЇ: ТИПОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ - Билінська, О. С. (Записки з українського мовознавства, 2016)
У статті досліджено українські політичні слогани як особливий мовленнєвий жанр. Простежено розвиток теорії мовленнєвих жанрів у межах мовознавства та в контексті розвитку сучасної лінгвопрагматики й комунікативної лінгвістики. Окреслено основні напрями розвитку сучасної генології. Подано визначення політичного слогану й доведено, що він належить до одного з мовленнєвих жанрів із відповідними характеристиками. Проаналізовано українські політичні слогани виборних перегонів 2015 року, на підставі комунікативної мети слоганів визначено їх тип і створено типологію політичної слоганістики. Кожний із типів слоганів співвіднесено з відповідними мовленнєвими актами і мовленнєвими формами вербалізації.