БАЗОВІ ІДЕЇ НЕЙРОЛІНГВІСТИЧНОГО ПРОГРАМУВАННЯ: ШЛЯХИ ІНТЕРПРЕТАЦІЙ - Ковалевська, Т. Ю. (Записки з українського мовознавства, 2015)
У статті описано мовну й філософську основу та поняттєвий апарат нейролінгвістичного програмування як креативної сфери досліджень сучасної гуманітарної парадигмі. Визначено теоретичні основи НЛП, методи і практичні перспективи використання його технологій у галузях комунікативної й сугестивної лінгвістики, дискурсології, психолінгвістики, нейролінгвістики тощо. Увиразнено роль учених Одеської лінгвістичної школи в розвитку проблем комунікативного впливу.