ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ РЕПРЕЗЕНТАЦІЇ ХУДОЖНЬОЇ КАРТИНИ СВІТУ КРІЗЬ ПРИЗМУ ТЕКСТОВОЇ МОТИВАЦІЇ - Савчук, Н. М. (Записки з українського мовознавства, 2017)
У статті розглянуто теоретичні засади репрезентації художньої картини світу крізь призму текстової мотивації; установлено взаємозв’язок між поняттями мотивація (мотивування), мотивованість, мотивізація як ключових дескрипцій у царині словотвору, теорії номінації та когнітивної ономасіології; надано визначення поняття художній текст як особливої функціональної системи; сформульовано теоретичні положення текстової мотивації (позиція автора) і її дешифрування (позиція читача) як пізнавального процесу в репрезентації художньої картини світу.