РЕЗУЛЬТАТИВ І ДІАТЕЗА (НА МАТЕРІАЛІ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ) - Голоцукова, Ю. О. (Записки з українського мовознавства, 2018)
Статтю присвячено дослідженню сутності діатезних опозицій при зсуві логічних акцентів зі сфери морфології слова у сферу семантики та синтаксису дієслівного речення, виокремленню й описуоб’єктного, суб’єктного, дводіатезного та посесивного діатезних типів результативних конструкцій в українській мові.