АВТОРСЬКІ ІННОВАЦІЇ В ХУДОЖНЬОМУ ЛЕКСИКОНІ ОЛЕСЯ ГОНЧАРА - Порожнюк, А. Л. (Записки з українського мовознавства, 2018)
Статтю присвячено дослідженню неолексикону творів Олеся Гончара «Прапороносці», «Тронка», «Твоя зоря». Аналізуються індивідуально-авторські номінації ознак, виражених прикметниками, дієприкметниками, співвідносними з ними словосполученнями. Індивідуально-авторські неологізми розглядаються як структурні елементи тематичних груп. Визначається синонімічний зв’язок індивідуально-авторських неологізмів із загальновживаною лексикою, з’ясовується їх стилістична роль у творах Олеся Гончара.