ФУНКЦІЙНІСТЬ ОНІМА КРЕМЛЬ В УКРАЇНСЬКІЙ ПОЕЗІЇ - Браїлко, Ю. І. (Записки з українського мовознавства, 2019)
Статтю присвячено виявленню прагматичного ресурсу власної назви Кремль в українському поетичному дискурсі. З’ясовано її аксіологічну різновекторність, домінантну функцію – ідеологічну, яка пов’язана передусім із пресупозиційними значеннями ‘радянська влада’ та ‘російська влада’.