ПРО СИСТЕМНІСТЬ І ІЄРАРХІЮ В СУЧАСНОМУ СЛОВОТВОРІ - Шепель, Ю. О. (Записки з українського мовознавства, 2019)
У статті йдеться про системний аналіз теорії систем, одним з основних положень якої вважається концепція про багаторівневому будові предмета аналізу: одиниці будь-якого рівня є сукупністю дрібніших компонентів, будучи в той же час складовими частинами одиниць більш високого рангу. Словотвірна система представлена як синхронна система відносшень, змістові і формальні типи яких відтворюються і підтримуються рядом різнокореневих одноафіксальних похідних і непохідних подільних слів. Об’єктом опису в статті став словотвір сучасної російської мови, а саме область комплексних його одиниць, зокрема словотвірний ряд.