СЛОВОТВІРНА ПРОБЛЕМАТИКА В НАУКОВІЙ СПАДЩИНІ Ю. О. КАРПЕНКА - Хрустик, Н. М.; Горбань, В. В. (Записки з українського мовознавства, 2019)
Стаття присвячена вивченню місця і значення словотвірної проблематики в науковій спадщині видатного українського мовознавця, визначного ономаста Ю. О. Карпенка. На прикладі праць ученого висвітлюються деякі морфемно-словотвірні особливості дослідження власних назв. Робиться висновок про використання у працях мовознавця поряд з етимологічним методом дослідження онімів нових словотвірних підходів, які послугували підґрунтям для подальшого розвитку не лише українського ономастичного словотвору, але й слов’янського загалом.