ЛІБЕРАЛЬНО-ГІБРИДНА МОДЕЛЬ МОВНОГО ПИТАННЯ В ЗАКОНІ УКРАЇНИ «ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ЯК ДЕРЖАВНОЇ» - Фаріон, І. Д. (Записки з українського мовознавства, 2019)
У статті розкрито суть щойно ухваленого мовного закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Закон проаналізовано крізь призму ліберально-гібридної моделі розв’язання мовного питання в Україні. Доведено, що ліберально-гібридна модель не сприяє деколонізації України, а затримує її несамостійний розвиток.