ТЕРМІНОСИСТЕМА ЮРИСПРУДЕНЦІЇ ЯК ОБ’ЄКТ ДОСЛІДЖЕННЯ ЮРИДИЧНОЇ ЛІНВГІСТИКИ (НА МАТЕРІАЛІ ТЕРМІНІВ, УТВОРЕНИХ СУФІКСАЛЬНИМ СПОСОБОМ) - Просяна, А. В. (Записки з українського мовознавства, 2016)
У статті окреслено основні проблеми сучасної юридичної лінгвістики та визначено один з її актуальних напрямів дослідження – аналіз юридичної термінологічної лексики. Представлено основні погляди на поняття юридичної термінології та подано визначення юридичного терміна. Терміни ґрунтовно розглянуто в українських законодавчих актах, скерованих на регулювання освітньої діяльності. В центрі уваги постали юридичні терміни, утворені суфіксальним способом.