МОВНА СТРУКТУРА ПЕЙЗАЖНОГО ОБРАЗУ «МІСТО» - Мікрюкова, К. О. (Записки з українського мовознавства, 2016)
У статті розглянуто мовну структуру пейзажного образу «місто» в художній прозі письменників-постмодерністів. Проаналізовано основні функції міського пейзажу: локальної ідентифікації, психологічного портретування, ідентифікації авторського ставлення. З’ясовано роль епітетів, метафор, іронії у вербалізації міського пейзажу.