НАЗВИ АСТЕРОЇДІВ, УТВОРЕНІ ЛЕКСИКО-СИНТАКСИЧНИМ СПОСОБОМ - Андрішко, О. М. (Записки з українського мовознавства, 2017)
У статті вперше у вітчизняній дериватології розглянуто лексико-синтаксичне творення назв астероїдів, прослідковано їхню етимологію, закономірності та особливості творення. Також з’ясовано, що лексико-синтаксичний словотвір (зрощення) може поєднуватися з іншими способами: суфіксацією, словоскладанням, телескопією, абревіацією.