МОРФОЛОГІЧНА ПРИРОДА ПРІЗВИСЬК - Сеник, Г. В. (Записки з українського мовознавства, 2017)
У статті розглядаються прізвиська наддністрянської Івано-Франківщини з позицій їхнього частиномовного вираження. Звертається увага на лексико-граматичні розряди, граматичні форми іменників, субстантивованих прикметників та інших частин  мови, які переходять у розряд неофіційних іменувань. З’ясовуються особливості вираження роду антропонімів, що співвідносяться з іменниками І, рідше ІІ відмін і можуть належати особам як жіночої, так і чоловічої статі.