ФУНКЦІЮВАННЯ І СЛОВОТВІРНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ПРЕПОЗИТИВІВ КВАНТИТАТИВНО-ОЦІННОЇ СЕМАНТИКИ МІКРО-, МАКРО- В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ - Олексенко, В. П. (Записки з українського мовознавства, 2017)
У статті простежено функціюнування та словотвірний потенціал препозитивів квантитативно-оцінної семантики мікро- та макро- у складі української лексики. На прикладі окремих лексем з’ясовано особливості пристосування їх до словотвірної системи української мови та участь у словотвірних процесах.