АНАЛІЗ ХУДОЖНЬОГО ТЕКСТУ: ЛІНГВОКУЛЬТУРОЛОГІЧНИЙ ПІДХІД - Беценко, Т. П. (Записки з українського мовознавства, 2017)
У статті розглянуто специфіку лінгвокультурологічного аналізу художнього (поетичного) тексту. З’ясовано зміст цього різновиду роботи з текстом, мету та завдання, подано алгоритм аналізу. Обгрунтовано складники лінгвокультурологічного аналізу. Лінгвокультурологічний аналіз художнього твору осмислено в аспекті його народознавчих, етнографічних, фольклорних зв’язків. Ключові слова: лінгвокультурологічний аналіз художнього (поетичного) тексту, алгоритм лінгвокультурологічного аналізу тексту, народознавство, мовні рівні аналізу тексту.