ЛІНГВОКУЛЬТУРНЕ ПОЛЕ КОНФЛІКТУ - Білоконенко, Л. А. (Записки з українського мовознавства, 2017)
У статті схарактеризовано лінгвокультурне поле конфлікту, проаналізовано базові поняття, які використовують науковці для характеристики конфлікту; умотивовано наукове потрактування конфліктного спілкування як комунікативного явища, що становить певний сегмент української лінгвокультури. Фокусується увага на міжпредметних, міжмовних, внутрішньомовних аспектах тлумачення конфлікту у площині українською лінгвокультури.