ТИПОЛОГІЯ КОНФЛІКТНИХ СТРАТЕГІЙ В ІНТЕРАКТИВНІЙ ВЗАЄМОДІЇ ПОЛІТИКІВ - Завальська, Л. В. (Записки з українського мовознавства, 2017)
Статтю присвячено дослідженню українського політичного дискурсу в лінгвопрагматичному аспекті. Окреслено поняття комунікативної стратегії як одного з основних параметрів спонтанної мовленнєвої взаємодії та виявлено особливості комунікативного конфлікту під час спілкуванні політиків у телевізійних ток-шоу. Розглянуто основні конфліктні стратегів інтерактивному політичному спілкуванні та запропоновано класифікацію конфліктних стратегій. Матеріалом для аналізу слугували тексти виступів українських політиків у відомих телевізійних ток-шоу.