«ФУТБОЛЬНЕ ГРИЩЕ – ФУДБАЛЕВЕ ІГРИЩЕ»: ВАРІАНТНІСТЬ В УКРАЇНСЬКІЙ ФУТБОЛЬНІЙ ТЕРМІНОЛЕКСИЦІ ПЕРШОЇ ПОЛОВИНИ ХХ СТ. - Процик, І. Р. (Записки з українського мовознавства, 2018)
Проаналізовано варіанти термінних одиниць в українській футбольній термінолексиці першої половини ХХ століття. Варіантність як неминучий етап на шляху формування, розвитку та кодифікації термінолексики футболу виявлено на фонетичному, графічному, орфографічному, словотвірному, морфологічному та синтаксичному рівнях.