ВЛАСНІ НАЗВИ В ПОЕЗІЇ ЯРА СЛАВУТИЧА - Сологуб, Н. М. (Записки з українського мовознавства, 2019)
У статті проаналізовано вживання власних назв (антропонімів, топонімів, гідронімів) у поезії Яра Славутича – українського поета, який не сприйняв радянську владу і жив та творив у Канаді. Особливо активні у його поезії антропоніми. Серед них центральне місце займають представники десидентського та правозахисного руху, культурних діячів української і світової історії. Власні назви Яра Славутича – не лише важливий образний засіб, а й засіб оцінювання, інтелектуалізації його поезії, засіб вираження світоглядних позицій автора. Часто власні назви Яра Славутича потребують декодування.