ІНДИВІДУАЛЬНІ ПРІЗВИСЬКА, МОТИВОВАНІ ОФІЦІЙНИМИ НАЗВАМИ ОСІБ (НА МАТЕРІАЛІ АНТРОПОНІМІЇ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ) - Вербовецька, О. С. (Записки з українського мовознавства, 2019)
У статті проаналізовано індивідуальні прізвиська жителів Тернопільщини, мотивовані офіційними антропонімами – прізвищем, особовим іменем носія, іменування по батькові або їх варіативним поєднанням. Визначено способи їх творення, які ґрунтуються переважно на фонетичних та лексичних асоціаціях.