ПРОФІЛЮВАННЯ КОНЦЕПТІВ ВЛАСНИХ НАЗВ НА ПРИКЛАДІ ПСЕВДОНІМІВ УКРАЇНСЬКИХ УЧАСНИКІВ «ЄВРОБАЧЕННЯ» - Соприкіна, В. Д. (Записки з українського мовознавства, 2019)
Стаття присвячена актуальному на сьогодні вивченню пропріальної лексики крізь призму когнітивної лінгвістики. Матеріалом для аналізу стали псевдоніми українських учасників пісенного конкурсу «Євробачення». У поданій розвідці розглянуто концептуалізацію псевдонімів, установлено способи творення описаних онімів, перераховано їх конотативні профілі.