НЕОФІЦІЙНИЙ АНТРОПОНІМІКОН СЕЛА: ТРАНСОНІМІЗОВАНІ ПРІЗВИСЬКА - Сеник, Г. В. (Записки з українського мовознавства, 2016)
У статті йдеться про неморфемний спосіб творення відпрізвищевих та відіменних індивідуальних прізвиськ мешканців Наддністрянщини. Розглядаються різні точки зору вчених на цей процес. Такі оніми розподіляються між групами залежно від мотивів номінації.