КАТЕГОРІЯ ВІДПОВІДНОСТІ / НЕВІДПОВІДНОСТІ В СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ - Христіанінова, Р. О. (Записки з українського мовознавства, 2019)
Статтю присвячено дослідженню функційно-семантичної категорії відповідності / невідповідності та засобів її реалізації в сучасній українській мові. Уточнено природу та структуру названої категорії; аргументовано виокремлення семантико-синтаксичних відношень відповідності / невідповідності в складносурядних реченнях; систематизовано засоби вираження цих відношень; окреслено центральні, напівпериферійні та периферійні зони реалізації розгляданої функційно-семантичної категорії.