ПОРІВНЯННЯ У МОВНИХ ПОРТРЕТАХ ВОЛОДИМИРА ДАНИЛЕНКА - Штонь, О. П. (Записки з українського мовознавства, 2020)
Статтю присвячено з’ясуванню лінгвостилістичної специфіки порівнянь у портретному письмі Володимира Даниленка. зокрема в його романах та оповіданнях. Виявлено порівняння в жіночих і чоловічих фізичних та психологічних портретах, визначено специфіку суб’єктів досліджуваних компаративем.