СОЦІАЛЬНИЙ КОНТЕКСТ АНГЛОВАРВАРИЗАЦІЇ В УКРАЇНСЬКІЙ ОСВІТІ ТА НАУЦІ - Фаріон, І. Д. (Записки з українського мовознавства, 2020)
У статті розкрито соціальний контекст явища англоварваризації в освітньонауковій сфері як комплексу позамовних чинників, що створюють умови для нав’язування англійської мови та англізмів під прикриттям начебто необхідних і корисних явищ глобалізації освіти. Проаналізовано законодавче поле України, що сприяє процесам заміни державної української мови англійською мовою в освітній царині.