ЛІНГВАЛЬНІ ЗАСОБИ СПОНУКАННЯ В АНГЛОМОВНИХ ЛЕКЦІЙНОМУ ТА ПРОПОВІДНИЦЬКОМУ ДИСКУРСАХ - Кравченко, Н. О.; Бондаренко, К. А. (Записки з українського мовознавства, 2020)
Статтю присвячено дослідженню лінгвальних засобів спонукання у двох реалізаціях усного інституційного дискурсу – лекціях та проповідях. Виявлено основні види спонукальних висловлювань, що функціонують у межах проповідницького та лекційного дискурсів та констатована залежність їхнього вживання від композиційної структури текстів проповіді та лекції.