КОНЦЕПТОСФЕРА СВІТУ ПРИРОДИ В ЛІРИЦІ В. САМІЙЛЕНКА: КОСМІЧНИЙ, ПЛАНЕТАРНИЙ ТА НАЦІОНАЛЬНИЙ ЛОКУСИ - Староста, О. І. (Записки з українського мовознавства, 2019)
У статті розглянуто систему образів світу природи в ліриці В. Самійленка крізь призму поняття «образ-концепт». Виокремлено ключові елементи концептосфери природи, проаналізовано її ідейно-естетичну основу. Простежено вияв авторських концепцій у космічному, планетарному та національному вимірах художнього світу творів письменника.