ЗАХИСНІ ОСОБОВІ ІМЕНА ЯК АНТРОПОНІМНА УНІВЕРСАЛІЯ - Чорноус, О. В. (Записки з українського мовознавства, 2020)
У статті досліджено специфіку функціювання захисних особових імен в антропонімії різних народів, констатовано їхній універсальний характер. Порівняльний аналіз цих онімів виявив, що атропеїчні іменування з негативно конотованими лексемами в антропоосновах і особові імена, утворені від назв представників флори та фауни, є антропонімною універсалією.