ПРЕЦЕДЕНТНІ БІБЛІЙНІ ОДИНИЦІ В ПОЕЗІЇ ЛІНИ КОСТЕНКО: ПРАГМАТИЧНО-КОМУНІКАТИВНИЙ АСПЕКТ - Деркач, Л. М. (Записки з українського мовознавства, 2020)
Стаття присвячена дослідженню біблеїзмів як прецедентних одиниць на матеріалі поезії Ліни Костенко. Схарактеризовано основні функції, що їх виконують біблеїзми в текстах авторки: стилістичну, композиційну, прагматичну. Окреслено типи використовуваних біблійних одиниць, специфіку й комунікативну мету їхньої трансформації в ліричних творах.