СПОРІДНЕНІСТЬ У ПОЕТИЧНОМУ ДИСКУРСІ (НА МАТЕРІАЛІ ТВОРІВ МИКОЛАЇВСЬКИХ АВТОРІВ) - Садова, Г. Ю. (Записки з українського мовознавства, 2020)
Статтю присвячено вивченню спорідненості як формально та функційно відкритої лексико-семантичної системи в поетичному дискурсі на матеріалі творів авторів Миколаївщини, зокрема А. Сурова. Виявлено структуру та образну семантику термінів спорідненості шляхом аналізу синтагматичних та парадигматичних зв’язків слів, а також культурно-історичних традицій їх уживання.